U bevindt zich op: Home/HDMI 2.1/HDMI Cable Power


HDMI® Cable Power

HDMI 2.1 voegt HDMI Cable Power toe. Met deze functie kunnen actieve HDMI®-kabels nu rechtstreeks van stroom worden voorzien via de HDMI-connector, zonder dat er een aparte voedingskabel hoeft te worden aangesloten. Hierdoor wordt het aansluiten en gebruiken van actieve HDMI-kabels net zo eenvoudig als het gebruik van passieve, bedrade HDMI-kabels. Om de HDMI Cable Power functie te kunnen gebruiken, moet u beschikken over een HDMI-kabel die de HDMI Cable Power functie ondersteunt, en ook over een HDMI-bronapparaat dat de HDMI Cable Power functie ondersteunt. Deze combinatie zorgt ervoor dat de actieve HDMI-kabel veilig voldoende stroom aan de HDMI-connector kan onttrekken om de interne circuits van stroom te voorzien.

In het geval van de Ultra High Speed HDMI®-kabel zijn de prestatie-eisen zo hoog, dat de enige manier om aan de Ultra High Speed HDMI-eisen te voldoen in kabels langer dan een paar meter, waarschijnlijk is via actieve HDMI-kabels met stroomvoorziening. Daarom werd HDMI Cable Power toegevoegd om de hogere snelheden van de HDMI 2.1-specificatie te helpen ondersteunen door stroom te leveren aan die actieve kabels die dat nodig hebben om correct te functioneren. Terwijl actieve HDMI-kabels voorheen op grote schaal werden gebruikt in de professionele markt, zal het gebruik ervan nu toenemen wanneer de consument thuis HDMI-kabels met een langere lengte en Ultra High Speed nodig heeft.

De aansluiting is hetzelfde als die van een gewone, "bedrade" HDMI-kabel, behalve dat actieve kabels slechts in één richting kunnen worden bevestigd. Het ene uiteinde van de kabel is speciaal gelabeld om te worden bevestigd aan het HDMI-bronapparaat (dat uitzendt), en het andere uiteinde van de kabel moet worden bevestigd aan het HDMI-apparaat dat ontvangt. Als de kabel in omgekeerde richting wordt bevestigd, zal er geen schade optreden, maar zal de verbinding niet werken.

HDMI-kabels met HDMI Cable Power zijn voorzien van een aparte voedingsconnector voor gebruik met bronapparaten die de HDMI Cable Power-functie niet ondersteunen. Meestal zijn dit USB Micro-B of USB Type-C®-connectoren, maar er kunnen ook andere typen voedingsconnectoren worden gebruikt. Naarmate meer en meer bronapparaten ondersteuning bieden voor HDMI Cable Power, zullen deze langere kabels zorgen voor gemak in de huiskamer, samen met betrouwbare, hoogwaardige thuisbioscoop-audiovideo.

HDMI® Cable Power

Een HDMI kabel met Cable Power-functie werkt met elk HDMI apparaat, maar als het HDMI bronapparaat geen Cable Power-functie ondersteunt, moet er een aparte stroomaansluiting op de kabel worden aangesloten.

Controleer de specificaties van het betreffende bronapparaat om erachter te komen of Cable Power-functie wordt ondersteund.

Ja, zowel de Standard -, High Speed -, Premium High Speed - en Ultra High Speed HDMI kabels kunnen de HDMI Cable Power-functie bevatten.

Een HDMI-kabel met Cable Power-functie die één van de volgende labels gebruikt, ondersteunt ARC en eARC:

  • Ultra High Speed HDMI-kabel
  • Premium high-speed HDMI-kabel met Ethernet
  • High Speed HDMI-kabel met Ethernet
  • Standaard HDMI-kabel met Ethernet