U bevindt zich op: Home/HDMI 2.1/Dynamic HDR


HDMI® Dynamic HDR

De HDMI 2.1-specificatie ondersteunt meerdere static en dynamic HDR-oplossingen. HDR verbetert videobeelden met een uitgebreide contrastomvang van donker naar licht voor diepere zwarttinten en helderder wit, meer detail in zowel de donkere als de heldere delen in hetzelfde beeld, en meer detail binnen een uitgebreide kleurruimte.

Dynamic HDR - High Dynamic Range

Dynamic HDR maakte een merkbare vooruitgang in algemene videobeeldkwaliteit mogelijk van SDR naar statische HDR, en nu van statische HDR naar dynamic HDR. Dynamic HDR-ondersteuning zorgt ervoor dat elk moment van een video wordt weergegeven met de ideale waarden voor diepte, detail, helderheid, contrast en bredere kleurengamma's per scène of zelfs frame per frame. HDR-verrijkte content is beschikbaar voor films, video's, tv-programma's, video- en pc-games en VR.

HDMI 2.1 Dynamic HDR

Nee, maar het is nodig om 4K120- en 8K60-video met HDR in te schakelen. Dit vanwege de hoge bandbreedte die vereist is voor deze resoluties en vernieuwingsfrequenties.

Het ondersteunt verschillende static en dynamc HDR-oplossingen.

Apparatuur met static en dynamic HDR die de HDMI 2.1-specificatie implementeert, zendt op een gestandaardiseerde manier zowel statische als dynamic HDR-metadata via de HDMI-interface uit. Bbovendien ondergaat deze apparatuur dezelfde verplichte HDMI-conformiteitstests om te garanderen dat de apparatuur op de juiste manier static en dynamic HDR-metadata via de HDMI-interface kan verzenden/ontvangen, ongeacht de fabrikant van het product. Dit garandeert dat consumenten kunnen profiteren van alle voordelen van Dynamic HDR zonder mogelijke compatibiliteitsproblemen.

Fabrikanten kunnen Dynamic HDR al dan niet inschakelen met een firmware-upgrade. Neem contact op met de fabrikant van uw product om te zien of dit mogelijk is.