U bevindt zich op: Home/HDMI 2.1/eARC


HDMI® Enhanced Audio Return Channel (eARC)

HDMI 2.1 is voorzien van Enhanced Audio Return Channel (eARC), een verbetering ten opzichte van het vroegere Audio Return Channel (ARC). eARC vereenvoudigt de connectiviteit en biedt meer gebruiksgemak voor de ontdekking van meerdere componenten en audio-optimalisering. Het ondersteunt de nieuwste high-bitrate audioformaten tot 192 kHz, 24-bit, en ongecomprimeerde 5.1 en 7.1, en 32-kanaals ongecomprimeerde audio. Het ondersteunt ook DTS-HD Master Audio™, DTS:X®, Dolby® TrueHD en Dolby Atmos®. Nu is het eenvoudiger dan ooit om bioscoopkwaliteit geluid te ervaren in een woonkamer voor een meeslepende multi-dimensionale ervaring en verbeterde audio detail en diepte.

eARC Diagram

Met eARC kan de audio van een TV die afkomstig is van kabel-, satelliet-, streaming- of bronapparatuur via één enkele HDMI-kabel naar een AVR of soundbar worden gezonden. Dit zorgt voor de eenvoud van connectiviteit en dat de originele audio kan worden ervaren.

HDMI 2.1 eARC (Enhanced Audio Return Channel)

eARC werkt met High Speed HDMI kabels met Ethernet en de nieuwe Ultra High Speed HDMI kabels.

Over het algemeen niet. Neem contact op met de fabrikant van uw product om dit te bevestigen.

De nieuwste audioformaten met hoge bitsnelheid worden ondersteund, waaronder DTS Master, DTS: X, Dolby TrueHD, Dolby Atmos en meer.

In sommige gevallen wel. Fabrikanten kunnen producten maken die compatibel zijn met zowel eARC als ARC. Het is echter niet zo dat eARC altijd compatibel is met de bestaande ARC producten.