U bevindt zich op: Home/HDMI 2.1/Quick Media Switching (QMS)


HDMI® Quick Media Switching (QMS)

HDMI 2.1 is voorzien van Quick Media Switching voor films en video's, waardoor er geen vertraging optreedt die kan resulteren in lege schermen voordat inhoud wordt weergegeven. QMS maakt gebruik van het VRR mechanisme om onderbrekingen te voorkomen, wanneer alle apparaten in de HDMI aansluitketen van videomodus veranderen. Zolang de resolutie gelijk blijft en alleen de beeldsnelheid verandert, zal QMS soepel schakelen tussen frame rates.

 
Quick Media Switching (QMS)

Wanneer u bijvoorbeeld naar trailers van een streamingdienst kijkt, kunnen sommige in 24Hz, 50Hz of 60Hz zijn. Telkens wanneer een trailer met een andere beeldsnelheid wordt geselecteerd, moet het hele systeem zijn klokinstelling wijzigen en opnieuw synchroniseren, wat een A/V blackout (een "bonk") veroorzaakt. Omdat ze weten dat een verandering van videomodus bonks veroorzaakt, kunnen streamingdiensten dit compenseren en een ingebouwde vertraging toevoegen zodat gebruikers het eerste deel van de trailer niet missen. Of ze voeren alles uit met dezelfde beeldsnelheid, waardoor ofwel de streamingdienst streams met één frequentie moet leveren ofwel de streamingbox de conversie moet uitvoeren.

QMS verwijdert "bonks" door gebruik te maken van het VRR mechanisme om framerates te veranderen, waardoor snelle, soepele veranderingen van een nominale 60Hz rate naar elke media rate daaronder (tot 24Hz) mogelijk is. De kijker ziet nooit lege schermen en krijgt een naadloze ervaring.

HDMI 2.1 Quick Media Switching (QMS)

Bij QMS draait alles om het presenteren van de beste ervaring voor het afspelen van media. Er zijn geen reactietijden, dus latency is geen probleem (ALLM en QFT mogen niet worden gebruikt). ALLM mag niet worden ingeschakeld met QMS, omdat ALLM de uitgebreide videoverwerking van uw tv uitschakelt. De framesnelheden zijn statisch binnen een videostream, dus VRR is niet nodig. En zoals eerder beschreven, gebruiken QMS en VRR dezelfde technologie, zodat ze niet samen kunnen werken. (QMS heeft een constante framesnelheid, VRR heeft een variërende framesnelheid.)

Aan de andere kant wordt het toevoegen van ALLM aan VRR en QFT aangemoedigd voor de beste game-ervaring.

Je gameconsole zorgt voor deze keuzes. Als u video streamt of een Blu-ray afspeelt, wordt alleen QMS ingeschakeld; als je een game start, worden ALLM, VRR en QFT ingeschakeld, afhankelijk van wat je systeem ondersteunt.

Deze vraag kunt u het beste stellen aan de leveranciers van uw apparaten.