U bevindt zich op: Home/HDMI 2.1/Ultra High Speed HDMI


Ultra High Speed HDMI Kabel

Een Ultra High Speed HDMI kabel is de eerste kabel die is gedefinieerd door het HDMI Forum. Ultra High Speed HDMI kabels voldoen aan strenge specificaties die zijn ontworpen om ondersteuning te bieden voor videomodi met hoge resolutie, zoals 4Kp50/60/100/120 en 8Kp50/60, evenals nieuwe functies zoals eARC en VRR. Ultra High Speed HDMI kabels overtreffen de vereisten van de nieuwste internationale EMI normen om de kans op interferentie met draadloze services zoals Wi-Fi aanzienlijk te verminderen.

Certificeringsprogramma voor Ultra-High Speed HDMI® kabels

De HDMI 2.1-specificatie omvat een nieuwe kabel - de Ultra High Speed HDMI® kabel. Het is de enige kabel die voldoet aan strenge specificaties die zijn ontworpen om ondersteuning te bieden voor alle HDMI 2.1 functies, waaronder ongecomprimeerde 8k60Hz en 4k120Hz. De verhoogde bandbreedte van de kabel ondersteunt tot 48 Gbps.

Het certificeringsprogramma voor Ultra-High Speed HDMI kabels is een verplicht certificeringsprogramma voor alle Ultra High Speed HDMI-kabels. Deze certificering zorgt ervoor dat er kwalitatief hoogwaardige Ultra High Speed HDMI kabels op de markt komen, welke 4K- en 8K-video, HDR, VRR, eARC en alle andere HDMI 2.1 functies ondersteunen. De kabels moeten ook worden getest en gecertificeerd voor lage EMI om de kans op interferentie met draadloze netwerken, streaming mediaspelers, Bluetooth-apparaten en mobiele telefoons te verminderen.

Alle gecertificeerde kabels, ongeacht hun lengte, moeten de certificeringstests doorstaan in een door het HDMI Forum erkend testcentrum (Forum ATC). Wanneer de kabels eenmaal gecertificeerd zijn, moeten zij bij elke Ultra High Speed HDMI kabel een certificatie label leveren, zodat de consument het certificaat kan verifiëren.

Hoe is een gecertificeerde HDMI kabel te herkennen?

Om te beginnen moet het certificeringslabel bij de kabel geleverd worden, het label is voorzien van de naam en het logo van de Ultra High Speed HDMI kabel. Dit label is te scannen met de HDMI Cable Certification iOS- of Android App. Zodra u dit certificaat met het veiligheidshologram scant, moeten de kabelgegevens weergegeven worden, zoals merknaam, modelnummer en lengte.

HDMI Cable Certification app

Voor meer informatie over het Ultra High Speed HDMI Certificatie Programma verwijzen wij u naar de FAQ's hieronder.

HDMI 2.1 Ultra High Speed HDMI Kabel

Ja

Ja

Deze kabel is de beste manier om ervoor te zorgen dat functies die afhankelijk zijn van hoge bandbreedte worden geleverd, inclusief de verbeterde video- en audioprestaties, terwijl aan de nieuwe EMI-vereisten wordt voldaan.

Ja. Ultra High Speed HDMI kabels ondersteunen alle HDMI 2.0- en 1.4b functies.

Installaties met 1080p- of 4K-schermen kunnen profiteren van de nieuwe Ultra High Speed HDMI kabels. De nieuwe kabel is getest om een lage EMI te garanderen om de kans op storing met draadloze netwerken, streaming mediaspelers, Bluetooth-apparaten en mobiele telefoons te verminderen. Ripa Solutions heeft besloten geen HDMI 2.0 kabels meer te leveren. Het prijsverschil is dermate klein dat het voor u een betere investering is over te stappen naar een HDMI 2.1 kabel. U bent daarnaast ook nog eens goed voorbereid voor de toekomst.

Ultra High Speed HDMI kabels zijn ontworpen om de nieuwe eARC-functie te ondersteunen, naast de videomodi met de hoogste resolutie. De standaard HDMI kabel met ethernet en de snelle HDMI kabel met ethernet ondersteunen ook eARC.

Bestaande HDMI High Speed kabels met Ethernet kunnen slechts enkele van de nieuwe functies leveren. De nieuwe Ultra High Speed HDMI kabel is de beste manier om HDMI 2.1 apparaten aan te sluiten om ervoor te zorgen dat alle functies met verbeterde EMI-kenmerken worden geleverd.

De specificatie voor de Ultra High Speed HDMI kabel heeft betrekking op connectoren van het type A, C en D. Het aanvankelijke certificeringsprogramma voor Ultra High Speed HDMI kabels is bedoeld voor kabels met Type A-connectoren.

De kabel is compatibel met alle bestaande HDMI-apparaten.

De beschikbaarheid van Ultra High Speed HDMI kabels worden bepaald door de fabrikanten van de kabels. Het certificeringsprogramma is gelanceerd in het derde kwartaal van 2020 en de verwachting is dat kabels in het vierde kwartaal van 2020 te koop zullen zijn.

Om te beginnen moet het certificeringslabel bij de kabel geleverd worden, het label is voorzien van de naam en het logo van de Ultra High Speed HDMI kabel. Dit label is te scannen met de HDMI Cable Certification iOS- of Android App. Zodra u dit certificaat met het veiligheidshologram scant, moeten de kabelgegevens weergegeven worden, zoals merknaam, modelnummer en lengte.

Het certificeringslabel heeft twee functies. Ten eerste voorkomt het namaak, elk label is namelijk te scannen met de HDMI Cable Certification iOS- of Android App. Zodra de QR-code en het veiligheidshologram gescand wordt zal de merknaam, het modelnummer en de lengte te verifiëren zijn. Verder is het zichtbaar dat het een gecertificeerde kabel, geregistreerd in het HDMI LA-verificatiesysteem betreft. Ten tweede doorbreekt het de verwarring die soms wordt aangetroffen in de marketing van wederverkopers, zoals variaties op de kabelnaam of beweringen over het ondersteunen van bepaalde bandbreedtes en/of functies. Consumenten en eindgebruikers hoeven alleen het certificeringslabel te scannen om zichzelf te verzekeren dat ze met een officiële Ultra High Speed HDMI kabel te maken hebben.