U bevindt zich op: Home/HDMI 2.1/Auto Low Latency Mode (ALLM)


HDMI® Auto Low Latency Mode (ALLM)

De Auto Low Latency Mode (ALLM) is een nieuwe HDMI-functie, gedefinieerd in HDMI 2.1, die een bron (bijv. een gameconsole zoals de Playstation 5 en Xbox Series X) in staat stelt alle compatibele componenten in de HDMI-keten (bijv. AV-Receiver en Tv-toestellen) automatisch naar de lage-latencymodus te sturen zonder dat de gebruiker door een menu moet navigeren om de optimale latency voor de inhoud in te stellen. Hierdoor kan het beeld met zo min mogelijk vertraging worden weergegeven, wat van groot belang is voor het gamen.

Bronnen die ALLM gebruiken, leveren videogegevens van hoge kwaliteit die weinig tot geen videoverwerking vereisen.

 
Auto Low Latency Mode (ALLM)

Displays die ALLM gebruiken, zouden deze verwerking (bewegingscompensatie, enz.) moeten verminderen om vertragingen te minimaliseren voordat de informatie wordt gepresenteerd, zodat de game-ervaring meer responsief aanvoelt.

ALLM kan ook enkele problemen met videoconferenties (Skype, enz.) Oplossen, zoals lipsynchronisatie.

Een lage latency-instelling is misschien niet ideaal voor andere vormen van kijken. De instellingen worden automatisch teruggezet zodra er gebruik gemaakt wordt van een bron waarbij deze instellingen niet meer gewenst zijn.

Kijk voor extra verbeterde gaming-functies op: Variable Refresh Rate (VRR) en Quick Frame Transport (QFT).

Auto Low Latency Mode (ALLM)

Met deze functie kan een gameconsole, pc of ander apparaat een signaal naar het scherm sturen waardoor het automatisch overschakelt naar een modus met low-latency en low-lag voor gaming. Dit kan andere toepassingen ten goede komen, zoals karaoke en videoconferenties. Wanneer de bron deze modus niet langer nodig heeft, bijvoorbeeld bij het overschakelen naar een filmstream, schakelt de bron het signaal uit en keert het scherm terug naar de vorige modus.