U bevindt zich op: Home/HDMI 2.1/Quick Frame Transport (QFT)


HDMI® Quick Frame Transport (QFT)

Een ander hoogtepunt uit de meervoudige gaming- en mediafuncties van de HDMI 2.1-specificatie is Quick Frame Transport. QFT vermindert de latency voor vloeiendere no-lag gaming en real-time interactieve virtual reality.

QFT transporteert elk frame met een hogere snelheid om de "display latency" te verminderen, d.w.z. de tijd tussen het moment dat een frame klaar is voor transport in de GPU en het moment dat dat frame volledig wordt weergegeven. Deze latency is de som van de transporttijd door de output circuit van de bron, de transporttijd over de interface, de verwerking van de videogegevens in het beeldscherm, en het vullen van het scherm met de nieuwe gegevens. Deze totale latency beïnvloedt het reactievermogen van spelletjes, zoals de tijd tussen het indrukken van een knop en het moment waarop de resulterende actie op het scherm wordt waargenomen.

Hoewel er veel variabelen in deze vergelijking zitten, zijn er niet veel instelbaar vanuit het oogpunt van de HDMI-specificatie. QFT beïnvloedt het transportgedeelte van deze vergelijking door de tijd te verkorten die nodig is om alleen de actieve video over de kabel te sturen. Dit resulteert in een lagere vertraging van de weergave en een betere respons.

Kijk voor extra verbeterde gaming-functies op: Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low Latency Mode (ALLM).

Quick Frame Transport (QFT)

Quick Frame Transport (QFT) zal de tijd verkorten die zit tussen het 'transport' in de GPU en het tonen van het frame op het scherm. Dit zal voor een lagere latency zorgen, en minder lag veroorzaken bij het spelen van games.