U bevindt zich op: Home/Optische kabel/Overzicht

Optische kabel Optische kabel

Een optische kabel, ook wel optische audiokabel of Toslink kabel genoemd is een uitstekende manier om digitaal geluid over te brengen tussen verschillende apparaten. Een optische kabel maakt gebruik van led signalen (optische signalen) in plaats van electrische signalen, waardoor elektromagnetische storingen geen enkele kans hebben. Het is natuurlijk wel vereist dat beiden apparaten over een optische aansluiting beschikken. Wanneer je een optische aansluiting goed bekijkt zal er een rood gekleurde lichtstraal uit komen. Vaak denkt men ten onrechte dat dit een laserstraal is, dit is gewoon een led lampje. Bij een digitale optische verbinding wordt gebruik gemaakt van het zelfde audio-formaat als voor een coaxiale digitale verbinding: S/PDIF.

Het is belangrijk om te weten dat de HD-surround formaten, zoals Dolby TrueHD en DTS HD Master Audio, maar ook surround LPCM, niet via deze optische verbinding kunnen gaan. Dat heeft er mee te maken dat het SPDIF formaat niet voorziet in dergelijke hoeveelheden informatie. Voor een digitale audio-verbinding met die formaten zul je gebruik moeten maken van HDMI.

Garantie

Elke kabel van Ripa Connected wordt met de grootste zorg en met de beste materialen geproduceert. De kabels worden tweemaal uitvoerig getest voordat ze verkocht worden. De eerste keer wordt de test uitgevoerd door de fabrikant en de tweede test wordt door Ripa Connected zelf uitgevoerd. Zo kunt u er zeker van zijn dat u een kabel ontvangt van de hoogste kwaliteit. Omdat wij erg zeker zijn van de kwaliteit van onze kabels geven wij op al onze kabels een garantie van 5 jaar. Elke kabel wordt geleverd met een garantiecertificaat, welke samen met uw aankoopbon recht geeft op de volledige garantie.

Waar zijn de producten van Ripa Connected te koop?

Ripa Solutions staat voor service en kwaliteit. Omdat verkopen niet onze core business is, hebben wij besloten dit aan de specialisten over te laten. De partij waar momenteel onze producten verkocht worden is:

 


© Copyright 2020 - 2023 | Alle rechten voorbehouden | Ripa Connected is een merk van Ripa Solutions