U bevindt zich op: Home/HDMI 2.1/Overzicht

HDMI 2.1 HDMI 2.1

Augustus 2018 is de releasedatum van HDMI 2.1. Een vraag welke regelmatig gesteld wordt is: "is een HDMI 2.1 kabel wel nodig en heeft dit echt nut op dit moment?" Wij proberen u op deze pagina een helder antwoord te geven op deze vaak gestelde vraag.

Het grootste verschil tussen HDMI 2.0 en HDMI 2.1 is de hoeveelheid data welke door de kabel verzonden kan worden. Bij de HDMI 2.1 is dit bijna 3 keer zoveel als bij de HDMI 2.0 versie. Verder geeft een HDMI 2.1 kabel ondersteuning voor 8K en 10K, terwijl voorgaande HDMI versies deze resoluties niet ondersteunen.

Bij HDMI 2.1 kunnen 4K beelden in 120Hz (beelden per seconde) verzonden worden, hierdoor zal het beeld er een stuk vloeiender uitzien. Op het moment van schrijven worden de meeste televisie uitzendingen en films uitgezonden in 24Hz tot 30Hz (beelden per seconde). Op dit moment komen er steeds meer 4K zenders, welke op 50Hz tot 60Hz uitzenden, om deze zenders goed te kunnen bekijken volstaat een HDMI 2.0 kabel dus prima. Maakt u gebruik van een computer of een videospel zoals o.a. een Playstation 5, dan zal het verschil wel goed merkbaar zijn. Gebruik in dit geval altijd een HDMI 2.1 kabel voor het beste resultaat.

HDMI 2.0 of HDMI 2.1 Kabel kopen?

Ripa Solutions denkt graag met u mee, maar beseft ook als geen ander dat de audio- en video markt constant in beweging is. Omdat het prijsverschil tussen een kwalitatief goede HDMI 2.0 en een HDMI 2.1 dermate klein is, hebben wij besloten, alleen nog HDMI 2.1 kabels in ons assortiment te hebben. Een HDMI 2.1 kabel voldoet namelijk aan alle eisen welke er momenteel aan een HDMI kabel gesteld kunnen worden. Omdat de aanschaf van een nieuwe kwalitatief hoge HDMI kabel best een uitgave kan zijn, adviseren wij u om te gaan voor een HDMI 2.1 kabel. Met deze kabel kunt u weer jaren vooruit en bent u klaar voor de toekomst.

HDMI 2.1 Certificaat

Het komt steeds vaker voor dat een HDMI kabel ten onrechte als een Ultra High Speed kabel verkocht wordt. HDMI.org heeft daarom een certificaat in het leven geroepen. Door de komst van dit certificaat heeft u de zekerheid dat u daadwerkelijk een Ultra High Speed kabel in handen heeft. De HDMI 2.1 kabels van Ripa Connected zijn voorzien van het juiste certificaat.

 
Ultra High Speed HDMI kabel met certificaat

HDMI 2.1 Specificaties

Er valt veel te zeggen over de specificaties van een HDMI 2.1 kabel. Daarom hebben wij besloten, op deze pagina niet verder in te gaan op de specificaties. Voor de liefhebbers hebben wij uiteraard wel alle specificaties beschreven.

Waar zijn de producten van Ripa Connected te koop?

Ripa Solutions staat voor service en kwaliteit. Omdat verkopen niet onze core business is, hebben wij besloten dit aan de specialisten over te laten. De partij waar momenteel onze producten verkocht worden is:

 


© Copyright 2020 - 2023 | Alle rechten voorbehouden | Ripa Connected is een merk van Ripa Solutions